Yangın Bapsı, müstacel durumlarda dokumadan emniyetli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve insanoğlu hayatını başlıca vadi, mimariların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın merdiveni bapsı, binada başlayan yangınlarda insanoğluın hızlı ve sağlıklı bir şekilde binayı terk etmelerini sağlayan kapılardır. Spontane kapanan mekanizmaları ile her çışitatan sonrasında emniyetli intikali sağlayıcı yangın merdiveni kapısı, muktezi standartlara normal olarak imal edildiği devran uzun süre bakım verebilmektedir. Nasıl bakımlarının kararlı mimarilması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.
Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.
İstanbul’da ilkin konutlar tamamlanmak üzere her konstrüksiyonda yangın kaçış noktalarında standartlara isabetli kapılar kullanılmalıdır.
Bu taksimmde JUNODOOR markamıza ilgilendiren gelişmeleri kovuşturulma edebilir, yangın bapsı dair son gelişmeleri uyma edebilirsiniz.
Kurulum ve Bakım: Yangın kapılarının selim bir şekilde kurulması ve muntazam olarak bakımının gestaltlması önemlidir. Bu, yangın baplarının başarımını ve dayanıklılığını fazlalıkrır, fakat ulama maliyetlere yolculuk harisabilir.
Pasif yangın sıyanet sistemlerinde, yangının yayılmasını alçaklatma kök alınır. Binalar, yangına dayanıklı malzemelerle oluşturulan ve yangın kapılarıyla korunan yangın bölümlerine ayrılır. Yangın; muayyen bir hin aralığı sinein hareketsiz bir bölgede sınırlandırılarak, ikinci bir yerın yanması engellenerek, yangının yayılması ile esrarın ve alevlerin hareketi kısıtlanır.
Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve zelzele afetlerinde de en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın canını kurtardığında daha düzgün anlaşılacaktır.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara normal şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.
Dairesel yangın merdiveni, adından da anlaşılacağı üzere fevkdan süfliya kat şeklinde inilmesini sağlayan ve bu şekilde montajı meydana getirilen merdiven çeşitleridir. İnsanların dairesel hareketlerde bir yerden ivedi durumda inebildikleri, bunun momentumı kesmediği çeşitli bilimsel tetkikat ile de demıtlandığı midein, yangın merdivenlerinin bu şekilde tasarlanmasına karar verilmiştir.
Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin olağandan izleme etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Inatçı taktirde yangınlar çok bir tomar insanın can ve orospu kaybına da reviş açabilir.
Yangın anında içeriden hariçya birçokmaya çalışan kişilerin tabii davranışı kendilerini dayanak kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan tasarım edilmekte, strüktürldığı gereç ne olursa olsun aynı amaca ihtimam etmektedir.
Gerçekten yangınlardan korunmak karınin temel olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.
Bir yangın bapsı resen kapanır olmalıdır. şayet Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli bir yangın bapsı açıkça tutuluyorsa bir tütün arama aygıtı ile donatılmalıdır. Kapının intizamlı olarak işçiliklemesini engelleyecek rastgele bir kıskı kapı engelleri, zincirler, kancalar vs üzere engelden arındırılmalıdır. Kapı kapayıcılarındaki mekanik boş tutma aygıtlarından sakınılmalıdır. Eriyebilir ilişkilantı ile donanmış ve vazıh tutma özelliği olan kapayıcılar vardır, ancak eriyebilir irtibatlar kapının, ölümlü yaşamını kollamak sinein korumacı bir bariyer olarak kullanılacak kadar hızlı davranmasını engeller.